Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako ažurirati operacijski sustav na telefonu?

Huawei ForumHuawei Forum
edited Srpanj 2018 Pitanja i odgovori

Sjećate li se vremena kada je telefon bio isti od trenutka kada ste ga kupili do vremena kada je nažalost prestao s radom ili ga je vrijeme jednostavno pregazilo? Da, bilo je to davno. Danas pak, sve oko nas se mijenja vrtoglavom brzinom, a nešto što nije postojalo prije koju godinu danas je dio svakodnevnice. U velikom broju novina koje nastaju naš telefon često biva posrednik. Uređaj pomoću kojeg ćemo nešto napraviti, a kako bismo to i mogli na najbolji način nužna su ažuriranja našeg telefona. Osim, rekli bismo, trendovskog razloga, puno važniji je i onaj sigurnosni. Naime, ažuriranjem se otklanjaju svi novootkriveni sigurnosni propusti i prijetnje. Stoga, ako niste vodili računa o tome, ažuriranja operacijskog sustava su važna i nije ih preporučljivo odgađati ili zanemarivati.

Kako i kada napraviti ažuriranje?

Odgovor na potonje pitanje (kada) je – bilo kada i bilo gdje. Ažuriranje je dobro i preporučljivo napraviti kada ste tek kupili telefon, jer tada ćete na „svjež“ telefon postaviti najnoviji softver. Naravno, ako i koristite već telefon ažuriranja je preporučljivo napraviti čim budu dostupna. Vodite računa samo da vam je telefon napunjen barem 50% i da imate SIM karticu u telefonu. Nije na odmet imati i backup svojih podataka ako nešto pođe po zlu, a o tome kako ga napraviti već smo pisali pod našim pitanjima i odgovorima.

Bilo da koristite stariji ili noviji Huawei model telefona, uvek je korisno imati najnoviju verziju software-a. Bagovi ili sitne "greškice" koje se pojavljuju u software-u se uvijek "ispeglaju" s novijim verzijama, a u većini slučajeva novije verzije software-a donose i neke nove opcije na telefonu, koje do tada niste imali, pa je samim tim ugođaj korištenja telefona unaprijeđen.

Na pitanje kako izvesti ažuriranje, imamo dva odgovora.

Prvi način je preko samog Android operacijskog sustava. Sve što morate napraviti je otići na Postavke, potom kliknuti na Sustav, te Ažuriranje sustava. Ako postoji novija verzija pokrenuti će se ažuriranje, a ako ne vidjet ćete poruku da nema ažuriranja, tj. da je telefon na posljednjoj verziji.

Drugi način je preko ekskluzivne HiCare aplikacije. Postupak je sličan prethodnom. Dakle, isto ćete otići u Postavke telefona i odabrati prvu opciju odozgo Centar za račune. Potom odabirete opciju Više koja vas vodi do popisa aplikacija i kliknemo na HiCare. Ovdje odmah uočavamo opciju za Provjeru ažuriranja. Ukoliko je najnovija verzija instalirane dobivamo poruku da je sustav ažuriran na posljednju verziju, a ako nije pokrenut će se ažuriranje.


Napomena: Da bi ste preko HiCare aplikacije ažurirali telefon, morate biti registrirani. Registraciju obavljate jednostavno preko emaila ili broja telefona.

Ako vam se tekst dopao kliknite na lajk ili šerajte na Facebook :smile:

Lijep pozdrav,
Marin
Huawe Forum tim

0

Komentari

 • HuaweiUser21HuaweiUser21
  Pozdrav!Zanima me hoće li Huawei P9 Lite 2017 dobiti GPU Turbo update jednog dana?S obzirom da je Huawei potrošio hrpu novca na razvijanje te tehnologije bilo bi razumljivo da ga isporuče svim uređajima sa Kirin procesorima.
  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav @HuaweiUser21,

  Nažalost u ovome trenutku nije plan dolaska GPU Turbo ažuriranja za P9 Lite 2017.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawe Forum tim

  0
 • DjDeniDjDeni
  Poštovani,
  Zanima me kada će stići nove verzije sustava za model FRD-L09C432 (Honor 8)?
  Trenutna verzija sustava je B405.
  Zanimljovo je da mobitel identičan mome sa istim brojem modela, kupljen u Italiji već ima B406 i B407 updejte i uskoro očekuje B521 updejt sa EMUI 8 (Android Oreo).
  Zašto u Hrvatskoj kasnimo s updejtima?
  Aplikacija Firmware finder ih pokazuje kao dostupnima, zasto kada želim updejtati softvare kako ste naveli nema novih ažuriranja?
  Imate li informacije kada dolaze ostali updejti odnosno nadogradnje sustava?

  Hvala Vam na odgovoru.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav @DjDeni,

  Za sve upite oko Honor pametnih telefona molim vas da se obratite podršci za Honor.

  Hvala na razumijevaju.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawe Forum tim

  0
 • DjDeniDjDeni
  > @Huawei Forum said:
  > Pozdrav @DjDeni,
  >
  > Za sve upite oko Honor pametnih telefona molim vas da se obratite podršci za Honor.
  >
  > Hvala na razumijevaju.
  >
  > Lijep pozdrav,
  > Marin
  > Huawei Forum tim

  -postovani možete li me uputiti ili ostaviti link/broj za Honor podrsku? Hvala Vam
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav @DjDeni,

  Možemo vas uputiti na službene internet stranice: www.hihonor.com

  Nadamo se da ćete uspjeti riješiti problem.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawe Forum tim

  0