Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Huawei poboljšava performanse igranja na svojim uređajima s GPU Turbo tehnologijom

Huawei AdminHuawei Admin
Novosti

Nova tehnologija na Huawei uređajima, dostupna od kolovoza bit će inovativno rješenje za sve zahtjevniju potražnju bolje grafike, a s manjim naporima za procesor

Zagreb, 20. srpnja 2018. - Huawei Consumer Business Group objavila je raspored uvođenja GPU Turbo tehnologije grafičke obrade koja će nadograditi sposobnost pametnih telefona pri obradi grafičkih aplikacija poput igara. Kao dio EMUI nadogradnje na niz Huawei uređaja, GPU Turbo će omogućiti korisnicima da uživaju u znatno poboljšanim performansama igranja bez potrebe da nadograde svoje uređaje.

Industrija se suočava s izazovom u kojem dosadašnji GPU ne može odgovoriti zahtjevima intenzivnih grafičkih aplikacija, osobito tijekom igranja i korištenja tehnologije virtualne stvarnosti. Međutim, Huaweijev pristup tome da iznova izgradi kako se grafičke aplikacije procesuiraju na sistemskoj razini nova je metoda, koja pokazuje posvećenost kompanije inovacijama i podržavanju uređaja i na duži period nakon njihova lansiranja na tržište. Inženjeri kompanije inspirirali su se industrijom automobila i principom cilindara kako bi stvorili tehnologiju koja daje dodatnu snagu te taj koncept primijenili da bi stvorili GPU Turbo, čije se i ime može zahvaliti auto-industriji.

GPU Turbo podići će ljestvicu GPU performansi u svim podržanim Huawei pametnim telefonima, počevši s HUAWEI Mate 10 i P20 serijama u kolovozu. S instaliranom GPU Turbo tehnologijom, učinkovitost procesuiranja grafika bit će poboljšana i do 60 posto dok će potrošnja energije biti smanjena za 30 posto. Radi se o doista značajnoj pogodnosti jer zahtjevne grafičke operacije obično brzo troše bateriju.

Ova nadogradnja pokazuje kako Huawei pristupa poboljšanju korisničkog iskustva putem inovacija, a najviše će biti primjetna tijekom igranja zahtjevnih grafičkih igara. GPU Turbo će inicijalno podržavati PUBG MOBILE i Mobile Legends: Bang Bang, dvije trenutno vodeće igre na tržištu, svaka s nekoliko milijuna aktivnih igrača. Podrška za druge igre bit će najavljena nešto kasnije.

„Grafičke performanse postaju kamen temeljac svih mobilnih uređaja, osobito u pogledu aplikacija i igara“, izjavio je Ryan Lui, AVP, Software Marketing, Huawei Consumer Business Group. „Igranje na mobilnim uređajima platforma je u kojoj se zbiva najviše inovacija, gdje korisnici mogu uživati u sofisticiranim, lijepim i grafički zahtjevnim igrama. GPU Turbo omogućava vrhunsko igračko iskustvo te otvara potencijal za druge zahtjevne aplikacije kao energetski učinkovitu proširenu ili virtualnu stvarnost za kupovinu, učenje i zabavu.“

Prema analizi IDC -a, igranje na mobilnim uređajima učestalije je čak dvaput više nego na osobnim računalima te čak četiri put prisutnije nego igranje na tradicionalnim igraćim konzolama. Prema procjenama koje je objavio Newzoo , analitička kuća koja prati industrije igara, mobilnih uređaja i eSports, u 2017. godini segment mobilnog igranja postigao je vrijednost od oko 46,1 milijardu američkih dolara od ukupno 108,9 milijardi američkih dolara gaming industrije ukupno. Prema istim podacima, može se zaključiti da je rast mobilnog segmenta postigao rast za oko 19 posto u usporedbi s prošlom godinom.

GPU Turbo - globalni raspored dostupnosti:

2
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.