Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Android 8.0/EMUI 8.0

Kako napraviti downgrade na Android 7? Neki dan mi se instalirao novi, "bolji" Android, koji je najblaže rečeno, čista katastrofa. Mobitel je postao sporiji, baterija se puno brže troši a ova nametnuta opcija kada se uđe u skoro sve aplikacije pa se display zatamni odnosno smanji svjetlinu, tj. dim display, je frustrirajuće. Bez mogućnosti da se isključi ta opcija. Također, ne postoji više dio u sustavu, napredne postavke kao ni opcija za razvojne programere. EMUI ili Android je ograničen. Android 7 odnosno EMUI 5 je bio savršen i puno bolji od ovoga. Prije instalacije u opisu se dalo pročitati da će se moći napraviti downgrade ali da će se izbrisati osobni podaci. Molim pojašnjenje kako to izvesti i sačuvati podatke.

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Srpanj 2018

  Pozdrav Kesa86,

  Nažalost povratak na stariju inačicu Androida nije moguć iz više razloga. Ažuriranjem se vrši optimizacija telefona u brojnim segmentima, od sigurnosti, pa do korisničkog iskustva. Iz tog razloga povratak na stariju verziju nije moguć, a svakako niti preporučljiv. Nadamo se da ćete uvidjeti više pozitivnih strana sa svakim novim ažuriranjem, a svakako za optimalan rad preporučujemo napraviti i ažuriranje svih postojećih aplikacija.
  Za omogućiti opcije Razvojnog programera dovoljno je otići pod Postavke, potom pod Sustav, zatim na izbornik O telefonu te u tom djelu kliknuti nekoliko puta na dio na kojem piše Broj međuverzije. Nakon nekoliko trenutaka dobit će te poruku Sad ste razvojni programer, a u izborniku Sustav pojavit će se stavka Razvojne opcije.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • dajac59dajac59

  što znači razvojni programer,to sam odradio ali neznam što s tim dobivam a što gubim

  davor dajac

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav @dajac59,

  Ovom mogućnošću dobivate napredne postavke koje će najbolje znati iskoristiti napredniji korisnici pametnih telefona. Opcijom razvojni programer moguće je podešavanja sustava Android koje inače nije odmah dostupno.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • SarumanCrniSarumanCrni

  Pozdrav! Kada mi je mob zaključan, sa prstom scrolam od vrha zaslona prema dolje, ali mi se ne prikaže, nego moram otključati pa tek onda može. Prije update - a sam mogao. Prečac da ga stavim samo na vibriranje.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Listopad 2018

  Bok @SarumanCrni,

  Sigurnosti radi, to je uobičajeno na novom EMUI 8.0, no svakako ćemo provjeriti i istražiti može li se ova mogućnost ponovno omogućiti :wink:

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0