Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako koristiti HiSuite za backup telefona?

Huawei ForumHuawei Forum
edited Srpanj 2018 Pitanja i odgovori

Tražite li sveobuhvatni alat za izradu pričuvne kopije podataka na telefonu, a koje biste pospremili na računalo, ne trebate tražiti dalje od Huawei HiSuite alata. Naime, HiSuite omogućava jednostavno i brzo kreiranje pričuvne kopije podataka, popularno zvani backup, u svega nekoliko klikova mišem na računalu.

Prvo je potrebno skinuti i instalirati HiSuite na vaše računalo. To možete učiniti sa službenih stranica HiSuite: https://consumer.huawei.com/minisite/HiSuite_en/

Po završetku instalacije pokrenite HiSuite alat i povežite vaš pametni telefon preko USB kabela na računalo. Ako je instalacija alata i programa prošla u redu, trebali biste vidjeti zaslon sličan ovome u nastavku:

Na početnom zaslonu kliknemo na Back Up.

Već na sljedećem zaslon nudi nam se pregršt podataka za koje možemo izraditi pričuvnu kopiju na računalu. To su podaci poput početnog zaslona, aplikacija, kalendara, poziva, alarma, itd. Odabirom na određeni tip podataka za isti ćemo napraviti backup. Klikom na ikonu direktorija odabiremo odredište gdje ćemo pospremit našu pričuvnu kopiju.

Kako je sigurnost jedan od krucijalnih elemenata, u sljedećem koraku postavljamo lozinku kojom ćemo zaštititi naše podatke.

Ako je sve prošlo u redu, na sljedećem zaslonu dobivamo poruku o uspješno izvršenom backupu podataka.

Ako se nađete u situaciji da vam je potreban povrat podataka na telefon, postupak je vrlo sličan izradi kopije. Naime, nakon pokretanja programa i priključivanja telefona odabiremo Restore:

Nakon toga odabiremo tip podataka za povrat te naposljetku dobivamo poruku o uspješno izvršenom povratu podataka na telefon.

U nekim slučajevima HiSuite neće biti u mogućnosti prepoznati telefon. Ako vam se dogodi takva situacija, možete je riješiti u dva koraka. Prvi je omogućiti HDB na telefonu. Ovo ćemo omogućiti u Postavkama, pod Sigurnost:

U nekim slučajevima potrebno je omogućiti i posebne dozvole za HiSuite. To ćemo omogućiti odlaskom u Postavke, potom u Aplikacije te u njima pronaći HiSuite. Klikom na HiSuite u Postavkama dozvola ćemo omogućiti pristup podacima:

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

0