Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Selfie P20 Pro kamera u ekstremnim uvjetima

Huawei AdminHuawei Admin
edited Srpanj 2018 Blog


Dopusti mi da ti prvo kažem jedan dobronamjeran savjet: kada te pitaju želiš li prihvatiti posao na kojem te očekuju brojne zanimljive stvari, OBAVEZNO PROČITAJ SITNI TISAK. Zašto? Zato što su me odveli na Planicu. Na onu Planicu gdje se nalazi skakaonica braće Gorišek i s koje se zimi izvode skijaški skokovi i s koje se leti i do 251,5 metara. Zabavna činjenica: kada na Planici nema snijega, od vrha pa do kraja skakaonice postave čelično uže, tzv. zip line. No, pogledajmo zašto su me ovdje doveli.

Posao je posao i prije nego sam uopće shvatio što se događa, našao sam se pred veliki izazovom, ili, bolje rečeno, dugačkim čeličnim užetom po kojem sam se morao spustiti. Pri tome smo Pero i ja htjeli isprobati kako će selfie kamera podnijeti uvjete koji su, blago rečeno, daleko od idealnih. No, ovdje smo naišli na problem koji je gotovo sabotirao cijeli videozapis. Naime, zaposlenici su nas odmah upozorili kako ništa ne smijem držati u rukama i kako ništa ne smije biti pričvršćeno na zip line. Ups!

Na kraju smo problem riješili McGyverovom metodom uz pomoć samoljepljive srebrne trake. Na lijevu i desnu cipelu smo zalijepili po jedan P20 Pro mobitel, uključio sam kamere i ... Na putu prema dolje sam zadržao dah. Jesam li već rekao kako je ovo bio izazov? Naime, tijekom spusta nisam smio vikati. Ne samo da nisam smio vikati – nisam smio ni pisnuti. Pretpostavljaš kako je to sve završilo?

Kakvu kaznu sam dobio i koliko minuta sam proveo u hladnoj vodi pogledaj u 006 TechGenius videozapisu na Huawei YouTube kanalu. Tamo ćeš vidjeti i kako su se na kraju iskazale selfie kamere.

Ono što me posebno iznenadilo je nevjerojatna oštrina prednje kamere na P20 Pro telefonu. Unatoč činjenici kako mi je kadriranje zaista bila zadnja briga tijekom spusta, slika je cijelo vrijeme bila oštra. Mahanje nogama, iznimno neugodna svjetlost... Uvjeti snimanja su bili stvarno neumoljivi, no finalne snimke su ispale fantastično!

Kamera se iskazala i više nego odlično i očito je kako te neće ostaviti na cjedilu, bez obzira na situaciju u kojoj se nađeš. Budući da je odradila odličan posao tijekom ovog suludog podviga, ne sumnjam kako će podnijeti sve što joj „zakuhaš”.

Ako razmišljaš o tome kako bi slijedio moj primjer, upozoravam te da to ne činiš. Cijela stvar je izuzetno
opasna – naročito za ljude koji se nalaze pored skakaonice. Ako se telefon slučajno odlijepi i odleti među ljude, može doći do ozbiljnih povreda. No, uvijek si na kacigu možeš pričvrstiti kakvu sportsku kameru kao što je GoPro i cijeli svoj podvig snimiš na siguran način. Još jednom hvala ekipi Planice koja nam je omogućila izvesti ovako ludu stvar - najbolji ste! 

0