Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako koristiti NFC za brzo dijeljenje podataka?

Tražite li brz i jednostavan način za podijeliti podatke (fotografije, video zapise, glazbu, itd.) između dva Huawei telefona, ne može brže i jednostavnije od NFC-a i Huawei Beam načina dijeljenja.

NFC predstavlja skraćenicu od Near Field Communication, a ona označava bežičnu tehnologiju koja radi na malim udaljenostima. NFC čipovi mogu komunicirati na udaljenostima od samo nekoliko centimetara. No, tajna ovdje nije u udaljenosti, nego u jednostavnosti. Naime, povezivanje se odvija automatski bez potrebe za pretraživanjem uređaja, unošenjem lozinki ili postavljanjem koječega. Znatiželjni?

Za poslati podatke s jednog Huawei telefona na drugi dovoljno je otići u Postavke, potom pod Povezivanje omogućiti NFC i Huawei Beam. Istu radnju napravite i na drugom telefonu na koji želite poslati podatke.

Prilikom slanja fotografije NFC-om dovoljno je otvoriti fotografiju, prisloniti uređaj s kojeg šaljemo na uređaj koji prima datoteku te dodirnuti zaslon nakon prikazane poruke „Touch to beam“ ili „Dodirnite za emitiranje“. Zasloni oba uređaja moraju biti otključani i uključeni kako bi slanje podataka, u ovom slučaju fotografije, krenulo automatski.

Brzo i jednostavno.

Koristite li NFC na ovaj način, podijelite u komentarima.

Pozdrav,
Marin, Huawei Forum tim

0