Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

5 trikova kojima ćeš ubrzati svoj Android telefon

Huawei AdminHuawei Admin
edited Srpanj 2018 Blog


Telefoni kao što su Huawei P20 se oslanjaju na umjetnu inteligenciju kako bi dugoročno brzo radili – ono što se događa u pozadini toga je debata za drugi put. Unatoč svoj toj inteligenciji, ipak postoje trikovi s kojima možeš ubrzati bilo koji Android telefon.

Brže animacije

Doduše, ovaj trik neće ubrzati djelovanje procesora, ali će ubrzati animacije i time skratiti vrijeme prebacivanja između aplikacija. Animacija je ona stvar koja se pomiče po zaslonu od trenutka kada pritisneš prstom na ikonu aplikacije sve do trenutka kada se aplikacija konačno pojavi na zaslonu. Dakle, smanjit ćeš vrijeme trajanja upravo tog trenutka.
U postavkama idi na Sustav i odaberi O telefonu. Započni klikom na Broj međuverzije sve dok telefon ne pokaže Sada ste razvojni programer.
Pomakni se korak unatrag i u Razvojnoj opciji postavi sve tri mogućnosti animacije na 0,5 ili ih jednostavno ugasi (Razmjer animacija prozora, Animacija prijelaza razmjera i Razmjer duljine animatora).

Brže pregledavanje

Preglednik Chrome ima ugrađenu značajku za nižu potrošnju podataka. Zapravo, cijela stvar funkcionira tako da se internetska stranica otvara preko Google poslužitelja, gdje se podaci poput slika i slično, prvo komprimiraju i šalju na telefon.
Otvori preglednik Chrome i otvori meni koji se nalazi u kutu gore desno gdje se nalaze tri točkice. Izaberi opciju Postavke i uključi opciju Pohrana podataka. Funkcija je namijenjena smanjenju potrošnje prijenosa podataka, no zbog manje količine podataka stranica se učitava brže. Win-win.

Očisti memoriju

Da li ti se događa, da ti na telefonu ponestaje prostora? Previše slika, videozapisa i aplikacija može zauzeti sav prostor koji imaš na telefonu. Osim što će to uzrokovati različite neugodnosti tijekom snimanja fotografija ili prenošenja novih aplikacija, može se odraziti i u sporijem radu telefona, koji mora tražiti prostor za pohranu podataka.

File Go je Googleova aplikacija koja traži datoteke koje se malo ili uopće ne upotrebljavaju i predlaže što možeš ukloniti i koliko prostora ćeš time dobiti. Naravno, prije nego nešto izbrišeš, provjeri da li te datoteke zaista više ne trebaš.

Manje widgeta

Widgeti su odlična i korisna stvar, ali i dobrih stvari katkada može biti previše. Veliki broj Widgeta može biti na teret procesoru i radnoj memoriji, zato jednostavno s početnog zaslona ukloni sve Widgete koje ne upotrebljavaš ili ih rijetko koristitš. Kratko i slatko.

Ponovno pokrenite telefon

OK, posljednja fora je očita, no ponekad je i sam zaboravim. Tu i tamo se poneka aplikacija počne ponašati neobično i uvelike opterećuje procesor ili zauzima abnormalne količine radne memorije. U tim situacijama obično ne funkcionira ni to da je ugasiš i ponovno pokreneš. Stoga, ponovno pokretanje telefona nije toliko loša ideja u primjerima kada se telefon zaustavi bez razloga.

Ovo je bilo 5 jednostavnih trikova s kojima će tvoj telefon lakše disati. Naravno, uvijek ti ostaje opcija vraćanja na tvorničke postavke, ali to bi trebao biti posljednji izlaz u slučaju nužde. Prije toga radije skoči na naš forum, na kojem korisnici pomažu jedni drugim i raspravljaju o malim trikovima koje su otkrili pri korištenju Huawei telefona.

0