Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Mobilno igranje igara

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Vjerojatno ne treba pretjerano naglašavati činjenicu kako danas i mladi i stari na svojim pametnim telefonima igraju raznorazne igre. Međutim, svijet mobilnih igara je u posljednjih nekoliko godina zaista porastao i nudi mnogo više nego što vi to možda na prvu mislite. Danas ćemo malčice dublje zaviriti u svijet mobilnih igara, a pri tome će nam pomoći model telefona Huawei Mate 20 Pro.

Raznovrsnost

Mobilne igre u današnje su vrijeme dostupne u različitim varijacijama što znači kako će svatko pronaći nešto po svom ukusu. Za povremene igrače tu su jednostavnije igre koje se ne oslanjaju pretjerano na samu priču, već isključivo na igranje. Ovdje se ističu igre kao što su Angry Birds, različite tower defense igre, te klasici poput Tetrisa, Snake-a i slično.

Zatim imamo igre koje od igrača zahtijevaju malo više slobodnog vremena. Od raznoraznih trka do avantura i pucačina, odnosno battle royale igara. Upravo su te igre u posljednje vrijeme scenu mobilnih igara učinile poprilično neovisnom. Igra PlayerUnknown's Battlegrounds - koja nam je poznatija pod imenom PUBG - i Fortnite su svojim pomakom s računala i konzola na pametne telefone napravili pravu malu revoluciju. Sličnu pomutnju nedavno nam je zakuhala i igra Pokemon GO! Uglavnom, želim reći kako je scena mobilnih igara šarena, raznolika i prije svega poprilično jaka.

Strojna oprema

Trenutno se naglom procvatu mobilne scene igara nitko ne može oduprijeti, a naprave koje u svojim kućištima skrivaju sve jaču strojnu opremu jasno nam daju do znanja kako mobilni segment današnjice predstavlja sasvim novu granu tehnološkog ekosustava. Huawei svojim modelom Mate 20 Pro i GPU Turbo tehnologijom aktivno sudjeluje u ovoj revoluciji, te tako svim zaljubljenicima u igre omogućuje moćan i pouzdan uređaj koji će ih odvesti na putovanje u digitalni svijet mobilnih igara.

No, igrači mobilnih igrica ne moraju se zaustaviti samo na pametnim telefonima i njihovim zaslonima. Primjerice, model Mate 20 Pro omogućuje i povezivanje na veliki ekran. Povezati se možete pomoću kabla ili pak bežično ako zaslon odnosno TV podupire standard Miracast. Zbog veće pouzdanosti većina će igrača možda radije posegnuti za kablom. Oba načina povezivanja omogućuje tzv. PC način rada, koji na vanjskom zaslonu pokazuje posebno korisničko sučelje koje sliči tipičnoj radnoj površini računala.

Ovdje ćemo spomenuti još i periferiju. Danas na tržištu postoji veliki broj game padova koji se mogu povezati preko Bluetootha. Game padovi omogućuju znatno veću preciznost igre i taktičnije iskustvo igranja. Game padovi koji su dizajnirani za pametne telefone obično imaju držač telefona, čime je igranje u avionu, autobusu ili bilo gdje drugdje znatno lakše. Zato prije kupnje uvijek provjerite podržava li game pade Bluetooth povezivanje i Android sustav.

Čak i tableti poput Huawei MediaPad M5 sa svojim većim zaslonima pružaju bolje igračko iskustvo, te predstavljaju super rješenje kada se telefonom Mate 20 Pro ne želite ili ne možete spojiti na TV zaslon. I kod tableta možete koristiti game pad, no, u ovome slučaju držač mobitela neće biti dovoljno velik, zato su stol ili držač za tablet obavezni.

Idemo još jedan korak dalje: ako vam Mate 20 Pro omogućuje povezivanje zaslona preko USB-C konektora koji se nalazi na dnu uređaja, svakako iskoristite tu opciju. Huawei nudi svoj Mate Dock, koji omogućuje povezivanje zaslona, odnosno TV zaslona putem HDMI ili VGA priključka, dodatnog USB-A priključka i USB-C priključka, na koje se možete spojiti prilikom dugih seansi igranja. Koristite li, pak, napredniji razdjelnik, možete se spojiti na tipkovnicu i miš (možete se spojiti i pomoću Bluetooth veze). Tako ta dva uređaja možete koristiti za igranje igrica. Naravno, ako to sama igra omogućuje.

Svestranost

Kao što vidite, pametan telefon je prilično svestran uređaj, koji vas ne ograničava na sam uređaj, već vam omogućuje da ga transformirate u stolno računalo ili igraću konzolu. Tijekom godina ta će raznolikost biti samo još veća i praktičnija. Na to ukazuje i telefon Mate 20 Pro koji sa svojom naprednom strojnom opremom najavljuje vrlo zanimljivu budućnost.

0