Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Telefon Mate 20 Pro: kralj zime

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Zimsko vrijeme je za pametne telefone dodatno neumoljivo. Niske temperature loše utječu na djelovanje baterije, što rezultira time da se telefon izložen niskoj temperaturi jednostavno ugasi. Zašto je to tako? Ukratko: baterije se oslanjaju na kemijske reakcije koje se usporavaju pri niskim temperaturama ili čak zaustavljaju. Litij-ionske baterije, koje koriste gotovo svi telefoni, oslanjaju se na protok litijevih iona kroz otopinu koja se nalazi u bateriji. Kako hladnoća točno utječe na ovaj proces, još uvijek nije znano, no činjenica je kako ometa njihov protok, a posljedice su očite.

To nas dovodi do baterije koju je Huawei ugradio u model telefona Mate 20 Pro. Ovdje nije stvar samo baterije, već je riječ i o mnoštvu drugih mjera koje omogućuju da model Mate 20 Pro normalno radi pri temperaturi do čak -20 ° C. Jedini uvjet je kako baterija mora biti napunjena barem 20 %. To znači kako zimske radosti poput skijanja neće negativno utjecati na rad telefona Mate 20 Pro. Isto vrijedi i za planinare, mlade na sanjkama i sve ostale koji se nađu vani usred niskih temperatura.

Huawei je Mate 20 Pro također dao na testiranje tvrtki TÜV Rheinland koja je specijalizirana za procjenu sigurnosti različitih proizvoda. TÜV Rheinland je nedavno razvio prvi certifikat koji dokazuje sigurnost baterija koje koriste brzo punjenje. Kako Huawei kod svojih uređaja koristi brzo punjenje, željeli su neovisne rezultate koji potvrđuju sigurnost takvog punjenja. Tijekom ispitivanja uređaji i baterije su izloženi ekstremnim temperaturama u rasponu od -33 do + 55 ° C. Baterije prilikom testiranja moraju podnijeti zagrijavanje na temperature do 130 ° C. Svi uređaji koji uspješno prođu ovaj test, dobivaju certifikat spomenute tvrtke. Naravno, Huawei s ponosom može reći kako je telefon Mate 20 Pro nositelj tog certifikata. Dakle, ako baterija izdrži punjenje u tako ekstremnim uvjetima, to znači kako je u tim uvjetima moguć protok litijevih iona, što znači neometani rad baterije, te posljedično telefona.

Niskim temperaturama se također odupire i 3D skeniranje lica kojim se otključava zaslon telefona Mate 20 Pro. To znači kako tijekom skijanja nećete morati skidati rukavice kako biste otključali telefon. Naravno, nakon što je telefon jednom otključan, potrebno je njime i upravljati. Za to će se pobrinuti funkcija Gloves Mode, odnosno način rada u rukavicama koji zaslon čini osjetljiv na dodir čak i kada se koriste rukavice materijala debljine 4,5 mm ili manje. Na kraju spomenimo još i činjenicu kako Mate 20 Pro ima povećanu zaštitu, odnosno otpornost na vodu i prašinu (prema standardu I68) i odmah nam je jasno kako telefon Mate 20 Pro kraljuje u zimskim uvjetima – bez obzira na situaciju.

Kako je Mate 20 Pro izdržao u ekstremnim uvjetima pogledajte u najnovijem Tech Genius video zapisu.

0