Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako napraviti backup podataka na SD karticu?

Huawei ForumHuawei Forum
edited Lipanj 2018 Pitanja i odgovori

Gubitak podataka jedna je od noćnih mora za svakog korisnika, a kako vas ne bi snašla ova mora preporučujemo s vremena na vrijeme napraviti backup podataka na telefonu.

Huawei ulaže značajan napor kako bi pojedine stvari za svoje korisnike učinio maksimalno jednostavnima. Jedna od super jednostavnih, a ipak izuzetno važnih radnji je i backup podataka na pametnom telefonu.
U svega nekoliko koraka pojasnit ćemo vam kako jednostavno i brzo izraditi pričuvnu kopiju podataka svog Huawei pametnog telefona.

Za početak pronađite među aplikacijama onu imena Backup. Pokrenite ju te na početnom zaslonu odaberite „Backup“.

U sljedećem koraku odaberite mjesto na kojem želite pohraniti vašu pričuvnu kopiju. To može biti interna memorija telefona, SD kartica, USB memorija ili pak računalo. U ovom slučaju odlučujemo se za SD karticu. Odmah potom ponuđeno nam je za što sve želimo izraditi pričuvnu kopiju. Uočit ćete da se tu nudi podosta toga, od poziva i poruka, pa do video zapisa i fotografija. Klikom na pojedine kategorije uključit ćemo te podatke u pričuvnu kopiju.

Sljedeći korak nam nudi postavljanje lozinke jer sigurnost naših podataka, kao i pričuvne kopije na prvom su mjestu. I to je to. Postupak izrade pričuvne kopije je gotov.

U slučaju da izgubite neke podatke više nema panike. Postupak oporavka je suprotan od postupka izrade pričuvne kopije. Dakle, u prvom koraku idemo na „Restore“, učitavamo datoteku, potom unosimo lozinku i odabiremo datoteke za oporavak.

Kako sve ovo izgleda u praksi, pogledajte i u video zapisu:

Pozdrav,
Marin, Huawei forum tim.

0