Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Huawei Watch GT - kralj baterije

Huawei ForumHuawei Forum
edited Siječanj 21 Blog

Moja najveća zamjerka pametnim satovima je uvijek bila baterija, a neko moje tipično korištenje takvog sata je obično bilo nekako ovako: koristim ga jedan ili najviše dva dana, a zatim ostatak vremena uokolo šetam s praznom baterijom i visokotehnološkim ukrasom na zapešću. Onda se napokon sjetim gdje sam stavio punjač, te sat obično preko noći stavim na punjenje. Zatim sat ujutro obično zaboravim staviti na ruku i tako nekoliko dana uokolo šetam bez njega. Zatim se konačno sjetim staviti sat na zapešće i cijeli ciklus se ponavlja.

Sve to se promijenilo s dolaskom pametnog sata Huawei Watch GT. No, prije nego što se upustim u detalje, razjasnimo što je Watch GT, a što nije. Huawei je s Watch GT predstavio novu liniju pametnih satova namijenjenih rekreativcima i aktivnim ljudima. To znači kako Watch GT nije u potpunosti operativan kao njegov bratić Watch 2, kojeg pokreće Googleov operativni sustav Wear OS. Kao što sam već spomenuo, Watch GT je namijenjen rekreativcima pa je tako za taj sat Huawei razvio poseban operativni sustav - Light OS. Ovaj pametni sat pruža većinu uobičajenih značajki, a lijepu nadogradnju je dobio u obliku naprednog praćenja sportskih aktivnosti, te izvanredne autonomije baterije.

Dakle, pametni sat Watch GT nudi detaljno praćenje fizičkih aktivnosti, a sve to uz pomoć ugrađenog prijemnika koji se može spojiti s tri navigacijska sustava: GPS, Galileo i Glonass. Tri je više od jednog, a više podataka znači preciznije praćenje sportskih aktivnosti. Osim toga, u pomoć će ti priskočiti i ugrađeni barometar koji će ti pomoći pri preciznom određivanju nadmorske visine. Na stražnjoj strani sata nalazi se i senzor koji mjeri brzinu otkucaja srca, koji će uz pomoć algoritama umjetne inteligencije pokušati točno izmjeriti ritam srca tijekom vježbanja. Naravno, na satu ćeš pronaći i klasične značajke: prikaz obavijesti s telefona, lociranje telefona, pedometar, bilježenje kvalitete sna, kompas, vremensku prognozu, štopericu, mjerač vremena i slično.

Zbog svoje sportske prirode pametni sat Watch GT komunicira s telefonom putem aplikacije Huawei Health, koja je u posljednje vrijeme postala i moja omiljena aplikacija za mjerenje fizičkih aktivnosti. Putem aplikacije možeš upravljati pametnim satom, a aplikacija će ti posebice biti od koristi kod bilježenja tvojih sportskih rezultata, te kod mjerenja kvalitete spavanja. Primjerice, ako konstantno imaš uključenu funkciju mjerenja otkucaja srca, na temelju jutarnje analize sna možeš saznati koliko si kvalitetno spavao, a zatim pomoću savjeta saznati kako poraditi na boljoj kvaliteti sna – naravno, ako problem pri spavanju postoji.

Osim toga, aplikacija Huawei Health je dostupna na svim Android i iOS telefonima. Tako je pametni sat Huawei Watch GT, praktički, dostupan svima. Sat dolazi u minimalističkoj crnoj i elegantnoj srebrnoj boji. Crni model dolazi sa silikonskim remenom, dok srebrni model dolazi sa silikonskim remenom koji izvana ima smeđu kožnu presvlaku. No, bez obzira na model koji ćeš izabrati, potrebno je napomenuti kako Watch GT ima standardni remen od 22 mm što znači kako remen možeš zamijeniti kod bilo kojeg urara, te time ovaj pametni sat zaista učiniti posebnim i svojim.

A sada onaj dio koji me najviše veseli: autonomija baterije. Nemam pojma kako je Huawei, uz svu prije spomenutu tehnologiju, u tako tanko kućište stisnuo bateriju koja uz OLED zaslon, stalno mjerenje brzine otkucaja srca, pedometar, mjerenje kvalitete sna i dalje traje oko 14 dana. Da, jedan – četiri. Četrnaest dana! Do sada nisam imao pametan sat koji bi uz normalno korištenje trajao dulje od dva puna dana. Ovo što čini Watch GT je jednostavno čarolija! Naravno, moramo imati na umu kako će svaka vježba koju snimimo sa satom smanjiti autonomiju baterije za jedan dan. No, usprkos tome, ovo je zaista impresivno.

To je sve što trebam i želim od pametnog sata. Dugotrajna autonomija baterije, bilježenje različitih podataka i, naravno, super izgled. Kada mi se Watch GT na posljetku konačno potuži kako se baterija bliži svome kraju, još uvijek mi ostaje par dana dok ga ne moram staviti na punjač. Konačno više neću uokolo hodati samo s visokotehnološkim ukrasom na zapešću!

Watch GT, you da real MVP!

1