Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Sačuvajte svoje uspomene iz djetinjstva pomoću telefona Mate 20 pro

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Moderna tehnologija poput pametnih telefona nudi bezbroj mogućnosti za očuvanje vaših uspomena iz djetinjstva, odnosno za očuvanje uspomena vaše djece. To je, naravno, najlakše učiniti pomoću kamere. Fotografije i videozapisi koji se mogu gledati godinama ili desetljećima kasnije, dati će vašim potomcima potpuno novi uvid u njihovu mladost.

No, što je sa starijim generacijama koje nisu imale priliku iskusiti ovakav luksuz? Vjerojatne negdje u kakvoj prašnjavoj kutiji u potkrovlju još uvijek čuvate crteže, bilježnice i druge kreativne drangulije koje ste stvorili kada ste bili mladi. Gotovo sigurno se tamo skriva i vaša omiljena plišana igračka koju je načeo zub vremena i samo je pitanje vremena kada će se početi raspadati. Upravo ovdje će vam dobro doći telefon Mate 20 Pro i njegova opcija 3D skeniranja.

Vjerojatno vam je već poznato kako model Mate 20 Pro na prednjoj strani ima ugrađen modul koji će napraviti 3D sken vašeg lica. Pomoću modula će provjeriti vaš identitet, te nakon provjere, otključati zaslon mobitela. Princip tehnologije je jednostavan: u utoru na vrhu zaslona nalazi se projektor koji pomoću IR tehnologije na lice projicira 30 000 piksela. Ovisno o deformaciji tih piksela, odnosno položaju piksela na vašem licu, stvara se 3D model lica.

Ovdje nastupa jedna zanimljiva činjenica. Naime, Huawei je razvio aplikaciju koja pomoću tog modula može izraditi 3D sken bilo kojeg predmeta. Aplikacija nosi naziv 3D Live Maker, te je dostupna svima koji koriste telefon Mate 20 Pro. Pomoću te aplikacije možete napraviti 3D model svoje omiljene plišane igračke. Ako vas zanima kako to napraviti, pogledajte Tech Genius video u kojem sam pokazao cijeli postupak.

Na ovaj način ćete svojem najboljem prijatelju iz djetinjstva udahnuti nov digitalni život. A što je najbolje u cijeloj ovoj priči? Vaš mali junak će oživjeti! Da, da… 3D Live Maker može i to. Pomoću proširene stvarnosti (AR - augmented reality) igračka će prohodati, zaplesati, poskočiti i još mnogo toga, a model igračke možete i ručno manipulirati. Vjerujte mi, stvar je toliko zabavna, da u igri možete izgubiti i nekoliko sati.

Naravno, pomoću spomenute aplikacije i telefona Mate 20 Pro možeš skenirati i druge predmete. Tako skenirane 3D modele je zatim moguće dalje obrađivati u raznim računalnim programima. Facebook također nudi mogućnost objave 3D predmeta, stoga će vam ta aplikacija omogućiti i direktno dijeljenje na Facebook profilu. Kreativnih mogućnosti je, dakle, ogromno, te vjerujem kako će se uz malo mašte roditi vrlo zanimljive stvari.

Za kraj još jedna misao: Sačuvajte svoja sjećanja ne samo u 2D obliku, već u obliku pravog 3D modela koji možete stvoriti s uređajem koji imate u džepu? Dobrodošli u budućnost!

0