Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Veliki problem s GPSom

tduictduic
Huawei Mate 10 Pro

Pozdrav,
neki dan sam po prvi put vozio bicikl s mojim novim Mate 10 Pro, koristim aplikaciju Strava već par godina i nikad nije bilo nikakvih problema s njom na starijim uređajima, GPS trag se bilježio zadovoljavajuće točno.
No trag koji je ostavio Mate nakon vožnje je bio očajan, prepun špiceva, vidljivo na slici 1 (http://uploadslika.eu/image/8fA0y). Išao sam istraživati taj problem i shvatio da nisam jedini, već da je to praktički boljka većine Huawei uređaja. I da nije problem u Stravi, već i da s drugim aplikacijama za tracking to radi isto. Neki dan sam išao šetati, uključio Stravu i ovaj put nije bilo špiceva ali je fino fulao jedan segment hodanja od cca 200m, vidljivo na drugoj slici (http://uploadslika.eu/image/8f5lV), na kojoj je crvenom bojom označeno ono što je Mate zapisao, a svjetlo plavom putanja kojom sam se zapravo kretao.
To je poprilično razočaravajuće za mene i za uređaj takvog kalibra i cijene.
Prezadovoljan sam brzinom, ekranom, pogotovo kamerom i mogućnostima, no ovo je stvarno za mene velika stvar jer sam vrlo često na bicikli ili u prirodi i GPS tracking mi je vrlo bitan.
Rekao bih da problem nije hardverske prirode jer samo statičko lociranje unutar bilo koje aplikacije, tipa google maps i sličnih, radi ok, problem mora biti negdje u EMUIu.
Naravno da sam isključio za stravu sve postavke štednje baterije i stavio manualne postavke. Čitao sam da se preporuča ostaviti upaljeni ekran aplikacije, jer da problem je češće izražen kad je app u backgroundu, ali nije bilo nikakve razlike, upaljen ili ugašen ekran.
Ne znam što da radim, prijašnji Samsung A5, i svi iPhonei koje sam imao prije, radili su perfektno po tom pitanju. Nije mi na kraj pameti bilo da je GPS tracking ikakav problem više. Ne bih ga htio prodavati i uzimati nešto drugo, no ako se ovo ne riješi ovim updateom od 14.12, mislim da ću biti prisiljen.

0

Komentari

 • ŽureŽure
  Možda da isključite pametno upravljanje baterijom? Imam isti telefon i nidam imao problema s trackingom.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Bok @tduic,

  Kako je @Žure spomenuo, pokušajte za početak isključiti bilo kakvu štednju baterije ako imate aktivnu.

  Nadamo se da će ovo pomoći :smile:

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • rodjoorodjoo

  Problem sa GPS je prisutan na gotovo svim Huawei modelima i na niti jednom ne funkcionira jednako rijesenje. Ono sto kod mene sljaka na Mate 10 Pro je da za snimanje traga koristim aplikaciju Wikiloc, zatim iz te aplikacije exportam gpx datoteku koju onda dalje koristim za upload na Stravu i ostale servise po zelji...

  0
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.