Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Huawei predstavio nevjerojatan zvuk polarne svjetlosti

Huawei ForumHuawei Forum
Novosti

Kako zvuči svjetlost? Ovo uzbudljivo pitanje Huawei je postavio timu suradnika sastavljenom od umjetnika i AI stručnjaka kako bi proslavili objavljivanje Huawei Mate 20 Pro modela. Pokazujući napredne AI mogućnosti pametnog telefona kreiran je Sound of Light, ambiciozan projekt kojim je polarna svjetlost transformirana u nikad viđeno audio – vizualno iskustvo.

Sound of Light projekt testirao je granice umjetne inteligencije i njene mogućnosti razvijanja i učenja, pogotovo kada je riječ o prepoznavanju slika i stvaranju glazbe. Suradnici su imali zahtjevan zadatak zabilježiti polarnu svjetlost u Norveškoj i naučiti posebno izrađeni AI sustav, koji je dostupan na Huawei Mate 20 Pro uređaju, da prepozna ključne značajke svjetlosti i pretvori ih u glazbene elemente. Ovi originalni dijelovi zvuka potom su korišteni kako bi komponirali simfoniju u suradnji s Huawei Mate 20 Pro telefonom. Krajnji izazov za umjetnički tim potom je bio kreairati multi-osjetilno iskustvo koje se suprotstavlja inovacijama u AI-ju s nikad prije viđenim ili slušanim jezikom polarne svjetlosti.

Putovanje - od inicijalnog snimanja polarne svjetlosti do završne izvedbe

Na otvorenim poljima ispod noćnog neba Tromsøa u Norveškoj, lovac na auroru, Kjetil Skogli i nagrađivani kompozitor Mark Sayfritz bacili su se u potragu za polarnom svjetlošću. Potom je Mark radio s posebno izrađenim AI sustavom na Huaweiju Mate 20 Pro kako bi stvorio simfoniju temeljenu na snimkama. Nakon što su glazbeni dijelovi ukomponirani, James Shearman, jedan od najboljih svjetskih dirigenata i kompozitora, rasporedio ih je za orkestralni nastup simfonije zvuka svjetlosti u slavnom Brahms Hallu u Beču. „Moja uloga kao dirigenta je da oblikujem, inspiriram i upravljam izvedbom simfonije i da, uz pomoć AI-ja, udahnem život u nju. Da stvorim osjećaj kao da polarna svjetlost zaista govori kroz glazbu“, istaknuo je James. Tijekom cijelog putovanja korištene su AI mogućnosti Huawei Mate 20 Pro pametnog telefona kao inspiracija za pomicanje granica očekivanja.

„Uvođenje umjetne inteligencije u svoju glazbu otvorilo je gomilu potpuno novih kreativnih mogućnosti. Sada mogu iskombinirati snimke polarne svjetlosti s AI sustavom koji analizira elemente poput boje, veličine, oblika i brzine. Potom generira razne varijacije mojih glazbenih izraza na temelju onoga što vidi. Stoga, kada AI prepozna djelomično dramatičan glazbeni show, može modulirati zvukove da odražavaju taj intenzitet u kompoziciji. Potom ja mogu uklopiti ove elemente u simfoniju”, izjavio je kompozitor Mark Sayfritz.

Događaj uživo u Beču - večer AI-ja, glazbe i polarne svjetlosti

Ali, kako zvuči polarna svjetlost? Na ovo pitanje odgovoreno je pomoću audio-vizualnog nastupa uživo koji je održan u Brahms Hallu koncertne dvorane Musikverein u Beču 28. studenog. S preko 300 gledatelja, nevjerojatni zvuk polarne svjetlosti dirigirao je James Shearman uz nastup Synchron Stage orkestra.

Orkestar je iskusan u izvođenju glazbenih brojeva za film i upravo je njihova sposobnost da povežu glazbeni dio nastupa s projekcijom vizualnog dijela odigrala ključnu ulogu u live izvedbi.

Na događaj uživo, koji je vodila Ina Sabitzer, pozvani su predstavnici medija i drugi uvaženi gosti kako bi podijelili užitak u Huaweijevom pomno izrežiranom Sound of Light projektu. Večer je uključivala scene iza kulisa filma Genesis prikazujući put s neba na stage i kulminirajući nastupom uživo na suradničkom projektu.

0

Komentari

 • BosanceroBosancero
  Link na snimak?
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Bosancero said:
  Link na snimak?

  Nemamo ga još, kada bude, postavljamo :smile:

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.