Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Isprobali smo Android 9

Huawei ForumHuawei Forum
edited Listopad 2018 Aplikacije

Upita o najnovijem Androidu i njegovu dolasku na Huawei pametne telefone ne nedostaje. Zaista, jedne od izuzetno čitanih tema na Forumu upravo su bile one posvećene dolasku novog Googleova operacijskog sustava na vaš Huawei.

I dok su datumi poznati, i za dolazak Android „devetke“ na svoje telefone morat ćete se strpjeti još neko vrijeme, vaš admin ipak je iskoristio svoj status :wink: i dobio Android 9 već sada! :smile:

Ažuriranje je očekivano proteklo glatko, kao i svako drugo ažuriranje operacijskog sustava na Huawei pametnim telefonima. Po dostupnosti ažuriranja i klikom na preuzimanje i instalaciju, proces je završio u vrlo kratkom roku.
Prvo što ćete zamijetiti nakon što instalirate Android 9 je da promjene gotovo i nema :smile:

Sve je naoko isto. Međutim, u tome i je tajna, sitnim kozmetičkim promjenama i velikim promjenama. U pozadini, korisnici će osjetiti i doživjeti najbolje Android 9 iskustvo, a bez straha od potrebnog detaljnijeg upoznavanja što je sve novo i kako se snaći na novom sustavu. Tek malo izmijenjen izbornik Postavki koji donosi jednostavniji prikaz, otkrit će da je ipak nešto drugačije, no u suštini rad na sustavu je dobro poznati Huawei EMUI.

Međutim, novosti ipak ima :wink: Kako bih vam barem malo olakšao iščekivanje, donosim meni četiri najbolje stvari na novom operacijskom sustavu koje su mi se svidjele odmah iz prve :smile:
Jednom kada vam Android 9 stigne na pametni telefon, potražite ih i obavezno isprobajte, a do tada evo ih:

1. HiVision

Ovo je nešto u što ćete se naprosto zaljubiti! S HiVisionom korisnici mogu jednostavnije pretraživati web u potrazi za više informacija o stvarima koje ih zanimaju. Da, budućnost je tu! Jednostavno usmjeravajući svoju kameru prema stvarima koje vas zanimaju, vaš Huawei će napraviti pretragu. HiVision prepoznaje pejzaže 15 različitih zemalja te 10 milijuna različitih umjetničkih djela. Također, prepoznaje i raznu hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost korisnika koji žele biti svjesni količine kalorija koju unose u organizam. Uz ovu mogućnost nema više izlike za lošu liniju do ljeta :wink:

2. HiTouch

Ova se opcija aktivira držanjem dva prsta na fotografiji, a omogućuje korisnicima jednostavniji upit online prodavačima i eCommerce platformama prilikom kupovanja raznih stvari. Znači, ako vidite nešto zanimljivo što biste htjeli imati – napravite fotografiju! Opcija može prepoznati više od 120 milijuna stavki s više od 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brandova. Uz Huawei nema više traganja za stvarima :smile:

3. Spotlight Reel

Android 9 na Huawei pametnim telefoni donosi i bolje AI mogućnosti, a s poboljšanim AI mogućnostima EMUI 9.0 donosi i Spotlight Reel na sve podržane uređaje. Ovoj se naprednoj funkcionalnosti može pristupiti putem aplikacije galerije, a funkcija će iskoristiti AI kako bi automatski generirala 10-sekundnu montažu koja ističe osobe te one potom postaju glavne zvijezde videa.

4. Bolje performanse

Iako zadnja stavka, ovo je nešto što svi jako cijenimo. Iako su Huawei pametni telefoni već munjevito brzi, s novim Androidom su još i brži. Novi EMUI 9 donosi osjetan napredak u performansama kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Svaki aspekt, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme. Također, Huawei je omogućio ovu nadogradnju i za nešto starije uređaje te tako pokazao da itekako vodi računa i o postojećim korisnicima.

Dok se vaš admin „igra“ s novim mogućnostima :wink: koja je vama od ovih stavki najbolja?

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

2

Komentari

  • dajac59dajac59

    budemo vidjel kad dođe

    davor dajac

    0
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.