Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako ubrzati pametni telefon?

Huawei ForumHuawei Forum
edited Listopad 2018 Pitanja i odgovori

Često od vas forumaša vidimo pitanja i rasprave oko „brzine“ pametnog telefona. Dakako, pod ovim pojmom brzine mislimo na performanse u aplikacijama, trajanje autonomije na bateriji i druge aspekte koji rad na telefonu čine brzim, fluidnim, ugodnim. No, naravno, kako to često biva, telefon s vremenom postane manje brz, možda čak i spor u nekim radnjama, bateriji se skrati vrijeme autonomije, a od ugodnog (sudeći po vašim postovima) rad postane gotovo neugodan.

Na sreću tu je vaš Huawei Forum i njegov tim koji će vam pomoći i u ovom, naoko nerješivom problemu :smile:
Donosimo samo 3 koraka kojima ćete značajno poboljšati rad vašeg telefona i vratiti mu možda izgubljenu slavu :wink:

Stoga, krenimo:

1. Brisanje aplikacija koje ne korisitimo

Postoji gomila aplikacija koje stižu s telefonom, a još je veći i spisak onih koje s vremenom instaliramo. Međutim u tom moru jednom shvatimo kako možda i ne trebamo sve njih. Brisanjem takvih aplikacija i onih koje stižu instalirane povećavate performanse telefona i oslobađate internu memoriju.

Ako se pitate kako ukloniti aplikacije, evo kratkih uputa: Aplikacije je vrlo lako ukloniti klikom na Postavke vašeg telefona, potom na Aplikacije i obavijesti, a potom na Aplikacije. Ovdje će nam se pojaviti lista svih aplikacija koje imamo na telefonu. Sada nam preostaje zadatak proći kroz sve aplikacije te ako uočimo neku koju više ne koristimo i smatramo je nepotrebnom, dovoljno je kliknuti na nju te u sljedećem koraku kliknuti na Deinstaliraj. Ovim korakom brišemo aplikaciju i oslobađamo prostor našeg telefona, a ujedno i podižemo performanse.

2. Isprobajte CCleaner

Ovo uvjerljivo najpopularnija aplikacija koja za cilj ima povratiti određenu količinu memorije, kako one za pohranu, tako i one radne. Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti na: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piriform.ccleaner&hl=hr

Aplikacija nam omogućava ukloniti neželjeni sadržaj, osloboditi prostor, nadzirati sustav i još štošta. Svoju popularnost stekla je na računalima, stoga ne čudi da je i na telefonima preuzeta u preko 50 milijuna puta!

3. Napravite mjesta

Ok, s aplikacijom CCleaner oslobodit ćemo podosta radne memorije i memorije za pohranu, no ne zaboravite i na ono što možete sami napraviti. Mnogi od nas na svome telefonu drže na tisuće i na desetke gigabajta fotografija i video zapisa, stoga, ubrzajte si malo rad njihovim kopiranjem na računalo ili u oblak. Na taj način telefon će brže obraditi datoteke koje pregledavamo i nešto brže raditi jer će na raspolaganju imati više memorije.

Javite nam vaše dojmove i jeste li uspjeli ubrzati telefon ovim savjetima? :smile:

Također, recite nam i za vaš neki trik :wink:

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

3

Komentari

 • DlevakDlevak
  edited Prosinac 2018

  Ima još nešto što radim na svakom telefonu:

  Postavke > Sustav > O telefonu > Broj međuverzije - kliknuti nekoliko puta dok ne prikaže" _ Sada ste razvojni programer_"

  Izaći nazad i odabrati Razvojne opcije > Razmjer animacija staviti - Animacija isključena
  Nazad, pa Animacija prijelaza razmjera > staviti - Animacija isključena
  Nazad, pa Razmjer duljine animatora > staviti - Animacija isključena

  Eto, sad više nema nekih fensi šmensi prijelaza slike koja koći telefon (BTW stavite si na 10x pa uživajte ako ste u penziji :)

  3