Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Izgubili smo se na Velebitu, 1. dio

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Avanture su uvijek zabavne... Naravno, dok god sve ide prema planu. Naša ideja je bila zaista jednostavna: Pero i ja idemo na Velebit, zaputit ćemo se u nepoznato te testirati izdržljivost baterije i umjetnu inteligenciju koja upravlja modelom telefona P20 Pro. U petak smo spakirali opremu za kampiranje i zaputili se preko granice Hrvatske. Taman prije ulaska u grad Karlobag snimili smo video uvod, a zatim se zaputili u kamp. Baš kao što smo i planirali.

Jutro nas je iznenadilo tamnim oblacima na nebu, i kad malo bolje razmislim, ovo je vjerojatno bilo prvo upozorenje kako stvari, ipak, neće ići po planu. U autu sam napunio bateriju telefona te smo nakon kratke vožnje po Karlobagu krenuli prema brdima. Nakon prvih zavoja stigli smo na prvu točku razgledavanja. Baš kao što smo i planirali.

Snimili smo dio videozapisa u kojemu objašnjavamo što je #misija_baterija i kako će se odvijati naš dan. Nakon kratkog doručka zaputili smo se na desnu stranu i nastavili putovanje. Prva pogreška. Put nas je doveo do unutrašnjosti Velebita, a prema informacijama koje nam je pružila aplikacija Google Maps konačno smo stigli ... Do kraja asfaltirane ceste. Nakon nekoliko metara vožnje po makadamu našli smo se u šumi i zaključili kako je ovo pravo vrijeme da ponovno pogledamo kartu i provjerimo što se događa.

Nakon kratkog razmišljanja odlučili smo nastaviti naše putovanje po šumskom makadamu. Druga pogreška. Cesta je postala potpuno neprohodna i morali smo se okrenuti. Hmm, okrenuti … Zapravo smo se morali vraćati unatrag nekih stotinjak metara i to kroz grmlje i drugu šumsku vegetaciju prije nego smo uopće mogli nastaviti naše putovanje. Ovoga puta smo odlučili krenuti lijevim dijelom šumskog puta. Treća pogreška.

Putovanje smo nastavili po još goroj cesti, dok naposljetku nismo naišli na zapreku, koju smo, srećom, uspješno svladali mojim malim posredovanjem (čitaj: guranjem auta). Nakon nekoliko metara vožnje dočekao nas je potok. Ma joj, ne! Ponovno smo morali voziti unatrag sve dok nismo došli do točke u kojoj smo se mogli okrenuti. Odabiremo novu rutu na Google Maps i nastavljamo vožnju. Uspjeli smo se dokopati asfaltirane ceste, no ponovno smo se našli pred dilemom. Nastavljamo lijevo ili desno? Ponovno uzimam telefon i provjeravam Google Maps. Aplikacija se učitava, i učitava, i učitava … Naravno, ostali smo bez signala - i naravno - prethodno se nisam sjetio prenijeti kartu na telefon kako bi karta bila dostupna i bez Interneta. Četvrta pogreška.

Skrećemo lijevo i nastavljamo vožnju. Ponovno makadam. Povrh svega Pero objelodanjuje kako nam je preostala još četvrtina goriva u spremniku i kako je poprilično zabrinut glede naše trenutne situacije. Naročito jer nismo imali blagu ideju o tome gdje smo i koliko dugo još moramo putovati. Peta pogreška.

Makadamska cesta je svojom širinom i prema volji nekog opskurnog božanstva pokazala kako na kraju tunela možda, ipak, nije vlak. I doista, konačno se, nakon vožnje po gustoj šumi, pred nama otvorio epski pogled. Idealan trenutak da ponovno izvučemo kameru i snimimo još jedan dio videozapisa. Taj trenutak shvaćam što se događa s baterijom …

Kako je završilo naše putovanje, pročitaj sljedeći tjedan!

0