Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Sea Dance

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Taman kada su temperature u Sloveniji bile u slobodnom padu, ja sam, ugodno smješten, letio zrakoplovom negdje iznad hrvatske obale, te se približavao zračnoj luci u Podgorici, mjestu u Crnoj Gori. Ubrzo nakon izlaska iz zrakoplova shvaćam kako je moj trenutni modni odabir u obliku debele majice s dugim rukavima velika pogreška jer me dočekalo jarko sunce i dobrih 30 stupnjeva. Samo sat kasnije, Pero i ja smo se ugodno smjestili u hotel koji se nalazi u šarmantnom gradiću Petrovac, a u blizini kojeg je započinjao Sea Dance glazbeni festival.
Huawei je jedan od sponzora ovog poznatog festivala, a kao i obično, naš zadatak je bio snimiti dobar video. Na žalost, za razliku od Exit festivala, raspored nam je bio pretrpan i nije nam ostalo puno vremena za odmor.

Huawei je u suradnji s lokalnim mobilnim operaterom, na Sea Dance festivalu, postavio tzv. charging zone, mjesto na kojem su posjetitelji mogli besplatno puniti svoje mobilne telefone – na posebno mjesto su bila postavljena tri velika pulta iz kojih je virila sva sila različitih kablova. Od mikro USB konektora do USB-C adaptera. Budući da sam tu večer želio testirati izdržljivost baterije, iskoristio sam ovu odličnu priliku i na Huawei charging zone-u napunio bateriju svoj P20 Pro modela.

Nakon točno 2 sata i 38 minuta, te nakon hrpe snimljenih fotografija i videozapisa, ispraznio sam 19% baterije. Brzo preračunavam kako mi uz ovaj tempo ostaje još nekih 12 sati korištenja mobitela što je i više nego odlično. Sve to mogu zahvaliti velikoj bateriji koja sadrži 4000 mAh naboja, te umjetnoj inteligenciji koja samoinicijativno zatvara aplikacije koje rade u pozadini čime se sprječava nepotrebno trošenje baterije.

Huawei je na Sea Dance festivalu predstavio još jednu odličnu stvar za koju sam čuo već ranije, no nikada je nisam imao prilike isprobati. Riječ je o tzv. silent stage-u ili tihoj pozornici koja posjetiteljima omogućuje zabavu bez zvučnog zagađivanja okoline. To je moguće pomoću bežičnih slušalica, koje je svaki posjetitelj dobio na samom ulasku u taj prostor. Putem slušalica posjetitelji su mogli uživati u glazbi koju su puštala dva DJ-a, a pritiskom na gumb koji je smješten na samim slušalicama posjetitelji su mogli birati kojeg DJ-a žele trenutno slušati. Osim toga, posjetitelji su mogli podesiti i glasnoću zvuka. Iako ovaj scenarij zvuči pomalo bizarno, u praksi se pokazalo kako je to daleko od istine. Naime, i u ovom slučaju su se posjetitelji potpuno prepustili, te plesali i uživali u glazbi baš kao što bi to činili i na uobičajenom koncertu. Ovakav pristup ima nekoliko prednosti: posjetitelji ne uništavaju sluh, mogu birati između više žanrova glazbe, a što je najbolje, ovakva vrsta koncerta ne ometa okolinu. Ovo je sjajno za urbane sredine koje su osjetljive na takve događaje. Priznajem kako je iskustvo potpuno različito od svega što sam do sada isprobao, no, vjerujte mi, osjećaj je potpuno normalan i domaći. Još jedno odlično iskustvo koje svima toplo preporučujem.

Sea Dance je doslovce proletio, a ako te zanima moje cijelo iskustvo s festivala, obavezno potraži Tech Genius videozapis na Huawei YouTube kanalu. Na samom kraju moram spomenuti kako sam bio fasciniran ljepotom Crne Gore, koja me je u potpunosti iznenadila i očarala svojom gorskom pokrajinom. Ne zove se uzalud Crna Gora, zar ne? ;) Sljedeći puta se definitivno vraćam na dulje vrijeme i u manje radnom kontekstu (barem se nadam).

0