Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Problem s EMUI sučeljem - notifikacije.

furiouszagrebfuriouszagreb
edited Kolovoz 2018 Huawei P20 Pro

Poštovani, nedavno sam otkrio, vjerujem, bug na EMUI sučelju. Radi se o notifikacijama. O ovome sam nedavno pisao i na redditu r/Huawei. U sljedećih par rečenica, uz pomoć screenshotova, objasnit ću što je problem i samim time tražim da se što prije izbaci "zakrpa" i da se taj problem riješi. Pa krenimo redom:

http://imgur.com/gallery/gxPo6wZ . U ovom linku vidjet ćete 4 screenshota a ispod sam napravio rezime što koji screenshot predstavlja.
Screenshot #1 - Primio sam nekoliko notifikacija za pristigle poruke na whatsappu. NISAM u mogućnosti "previewat" poruke, odnosno proširiti ih kako bih vidio sadržaj istih. Svaki, ali baš svaki flagship ima ovu mogućnost. Dapače, potvrdio sam da i P10, prošlogodišnji ljetni flagship, ima tu istu mogućnost. Dakle, ovdje se očito radi o nekakvom sitnom bug-u koji se potkrao.
Screenshot #2 - Otključao sam mobitel. Potegnuo sam prstom na gornjem dijelu ekrana kako bi mi se spustile obavijesti. MOGU vidjeti sadržaj. TAKO I TREBA BITI. Ovdje prikazujem kako nema problema s čitanjem notifikacija na OTKLJUČANOM zaslonu.
Screenshot #3 - Bez da sam pročitao poruke, vratio sam prstom obavijesti "gore". Prikazuje se whatsapp ikonica što potvrđuje da ja NISAM nešto krivo napravio. Ovaj dio povezan je sa zadnjim screenshotom;
Screenshot #4 - Zaključao sam ekran ponovno, notifikacije koje bi trebale OPET biti prikazane na zaključanom zaslonu (poveznica screenshot #3, NISAM pročitao obavijesti, vratio sam ih!) su jednostavno... NESTALE.

Dao sam si truda i preveo ovo na naš jezik, iako je to bolno jer je puno lakše (meni osobno) sve ovo objasniti na engleskom, pa s toga dajem i originalnu verziju koju sam napisao.

"Emui issue with message content http://imgur.com/gallery/gxPo6wZ

I took 4 screenshots of the issue.
Screenshot #1 - I received multiple whatsapp notifications, on my lock screen. I could NOT open them/preview content on my lock screen.
Screenshot #2 - Unlocked my phone. I pulled down the whatsapp notification and ALL the content is visible. As it should be.
Screenshot #3 - I pulled up the notifications so you can see there's no foul play for me (connected to the 4th screenshot)
Screenshot #4 - Locked my screen again, content NOT VISIBLE at all, completely disappeared. "

Kada se sve rezimira, ovdje je očito da se radi o nekakvoj softverskoj grešci. U to sam se i sam uvjerio kada sam vidio da se na P10 ove stvari MOGU napraviti i standardne su! Ne samo na njemu nego i na ostalim flagship uređajima. Dva su, dakle, problema:
PRVI je NEMOGUĆNOST "škicanja"/"preview" notifikacija na zaključanom zaslonu. (EMUI software bug)
DRUGI je NEMOGUĆNOST gledanja/preview/čitanja poruka koje su primljene, a NISU pročitane, nakon što se uređaj ponovno zaključa. Notifikacije NESTANU.

Prije nego mi probate odgovoriti nekakvom nebulozom da trebam ovo i ono napraviti u aplikacijama, probao sam apsolutno sve, sve do zadnjega, i sve je namješteno kako treba, međutim problem se nastavlja.

Apeliram da ovo pošaljete što brže nekome nadređenom i da se ovaj bug riješi zakrpom. Potvrdio sam, također, da i drugi korisnici imaju ovakav problem.

Čisto da pojasnim, nisam mogao napraviti videozapis/snimanje ekrana jer je ono onemogućeno i automatski se prekine kada se zaslon zaključa.

Hvala,

0

Komentari

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Kolovoz 2018

  Pozdrav @furiouszagreb,

  Zahvaljujemo na detaljnom opisu problema. Imate li posljednju verziju softvera na vašem telefonu? Također, jeste li ipak pokušali napraviti povratak na tvorničke postavke?
  Je li ovaj problem prisutan za sve aplikacije?

  Hvala.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • furiouszagrebfuriouszagreb
  edited Kolovoz 2018
  Imam.
  jesam.

  za sve aplikacije di se njih vise nakupi, NE moze se pogledati tj previewat na zakljucanom ekranu.

  Sve aplikacije koju budu na zakljucanom ekranu, kad se opet zakljuca zaslon, vise se NE pojavljuju na zakljucanom zaslonu iako NISU bile procitane/otvorene

  Molim Vas, nisam jedini s tim problemom. Siguran sam da i ako ovdje pitate neke ljude, koji naravno znaju o cemu tocno pricam, mogu potvrditi da se to i njima dogada.

  Moze li se ovo eskalirati i staviti na popis stvari koje treba popraviti sa sljedecim updateom?
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Kolovoz 2018

  Pozdrav @furiouszagreb,

  Svakako ćemo proslijediti ovaj problem i dodatno ga provjeriti. Zaista nam je žao što imate poteškoća. Nadamo se da će ubrzo stići rješenje.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • furiouszagrebfuriouszagreb
  > @Huawei Forum said:
  > Pozdrav @furiouszagreb,
  >
  > Svakako ćemo proslijediti ovaj problem i dodatno ga provjeriti. Zaista nam je žao što imate poteškoća. Nadamo se da će ubrzo stići rješenje.
  >
  > Lijep pozdrav,
  > Marin
  > Huawei Forum tim

  Hvala, ali cisto da se zna, ovaj problem imaju i drugi. Ne mozda svi, ali svakako je nekakva softwareska greskica. Pogotovo kad se uzme u obzir da je P10 isto ovo o cemu ja pricam podrzavao!

  Hvala, nadam se rjesenju u dogledno vrijeme
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav @furiouszagreb,

  Kada primite poruku na zaključanom zaslonu vam stoji obavijest o pristigloj poruci. Sadržaj poruke skriven je iz sigurnosnih razloga. Po otključavanju zaslona, obavijest je u statusnoj traci, pri vrhu zaslona. Bez otvaranja poruke, ta obavijest tamo će biti dok ne pročitate poruku. Ponovnim zaključavanjem zaslona, na zaključanom zaslonu više nema obavijesti o poruci. Jesmo li dobro naveli sve korake?
  Ako jesmo, upravo tako je postavljen sustav. U najboljoj namjeri obavješćivanja korisnika, bez nepotrebnog nametanja. Dakle, nakon što ste na zaključanom zaslonu vidjeli obavijest i otključali zaslon, ta obavijest seli se u statusnu traku. Na taj način, možete bolje uočiti nove obavijesti koje će pristići na zaključani zaslon.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • furiouszagrebfuriouszagreb
  edited Kolovoz 2018
  Dobro ste shvatili, ali.

  Sadrzaj poruke moze biti skriven, to stoji, međutim prije se moglo a i sad bi se trebalo moci previewat poruke. Dakle, na zakljucanom zaslonu, ukoliko odlucim prosiriti sadrzaj poruke, to bih trebao moci napraviti.

  Takoder zanimljivo, procitao sam danas na jednom stranom forumu gdje je čovjek napisao kako je ovaj problem uoćen i POTVRĐEN od strane Huaweia i trebao bi biti izglađen sa sljedecim azuriranjem. I on je pisao korisnčkoj službi. Ne hrvatskoj. Pa me zanima kako sad vi meni dajete jedne, a pojavljuju se druge informacije?

  I dalje stojim kod ovoga da se potkrao bug u sučelju jer, nepotrebno, potrebno, nemateljivo, nametljivo, Huawei taj izbor ne bi trebao raditi za mene. Između ostalog, kako to da P10 nema taj problem?
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Kolovoz 2018

  Pozdrav @furiouszagreb,

  Svakako ćemo proslijediti povratne informacije, a koje će se svakako uzeti u obzir pri budućim ažuriranjima.

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.