Koristimo kolačiće zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva I funkcionalnosti. Nastavkom pregleda naše web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Saznajte više.

Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Telefon kao PC uz Mate Dock 2 – vaš dodatak za veću produktivnost

Huawei ForumHuawei Forum
edited Srpanj 31 Dodatna oprema

Produktivnost, brzina u radu, pouzdanost, svestranost, sve su to vrline koje krase Huawei pametne telefone, a posebice modele iz vrha ponude poput Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 ili P20 Pro. No uskoro ćemo ove modele vezati i za još jednu mogućnost. Naime, upravo za navedene modele od nedavno vam je dostupan Mate Dock 2.

Mate Dock 2 svojevrsni je adapter koji će vaš pametni telefon pretvoriti u punokrvno desktop računalo. Naravno, nije riječ o Windows okruženju, no nije niti daleko od toga. Zapravo, sve skupa podsjeća na svojevrsni spoja Windowsa i Androida. Zbunjeni? Nema razloga za to. Dakle, ako posjedujete Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 ili P20 Pro, njihovim povezivanjem na majušni Mate Dock 2 i spajanjem adaptera na monitor ili televizor, dobivamo veliko sučelje sa svim aplikacijama koje imamo na telefonu.

Mate Dock 2 ima USB-C priključak (kabel) koji priključujemo na telefon, USB ulaz s prednje strane, dok su sa stražnje strane USB-C ulaz te VGA i HDMI izlazi. U prednji USB preporučljivo je spojiti miš i tipkovnicu. Ovo možemo učiniti lako ako imamo bežični set gdje ćemo s jednim USB prijamnikom dobiti i miš i tipkovnicu na jednom USB ulazu, i to bežično povezane :wink:

Ako se pitate čemu USB-C ulaz, na njega možete povezati napajanje ako je baterija telefona pri kraju, a ako nije na USB-C možete povezati i OTG flash memorije pa i njega možete koristiti kao memorijsko proširenje.

Povezivanje s televizorom ili monitorom izvodimo preko VGA ili HDMI priključaka. Potonji je upravo koristio vaš autor, a zgodno je što njime prenosimo odmah i zvuk. I to je to, spremni ste za rad!

Kada sve skupa povežete telefon će vam ponuditi rad u takozvanom desktop načinu, a onda stiže i prikaz na monitor ili TV. Sučelje nudi izbornik start, taskbar, desktop s ikonicama – sve ono što očekujemo od računala. Rad na ovakvom načinu je sličan kao na računalu i zapravo, kao da nema nikakve veze s telefonom. Miš i tipkovnicu koristimo za snalaženje, pokretanje aplikacija, tipkanje, sve kao i inače na računalu. Osjećaj korištenja je zaista fenomenalan, pa ako se spremate na godišnji odmor i putovanje na more, možda s Mate Dock 2 možete laptop ostaviti doma. Hotelski TV i vaš telefon bit će sve što vam treba za javiti se, odgovoriti na email, ili obaviti nešto treće.

Veliku prednost za korištenje Mate Dock 2 vidimo i u dijeljenju sadržaja na veliki zaslon. Glazba, video zapisi, YouTube, Internet, sve je brzo i lako moguće podijeliti na velikom zaslonu. Osim toga, poželite li se zaigrati, nema problema – igre jednako dobro rade i na velikom zaslonu. Ako ste punokrvni igrač, tada na Mate Dock 2 možete spojiti gamepad i imati kontrole kao na konzoli.

Ovo su neke od ideja kako primijeniti Mate Dock 2, a ako vi imate neku od ideja – slobodno navedite u komentarima.

Ako ste se ikada pitali čemu sva ta snaga kojom obiluju top modeli iz Huaweija, evo pravog odgovora na to – potencijal je u Mate Dock 2.

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

2
Prijavite se ili registrirajte kako bi komentirali.