Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Telefon kao PC uz Mate Dock 2 – vaš dodatak za veću produktivnost

Huawei ForumHuawei Forum
edited Srpanj 2018 Dodatna oprema

Produktivnost, brzina u radu, pouzdanost, svestranost, sve su to vrline koje krase Huawei pametne telefone, a posebice modele iz vrha ponude poput Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 ili P20 Pro. No uskoro ćemo ove modele vezati i za još jednu mogućnost. Naime, upravo za navedene modele od nedavno vam je dostupan Mate Dock 2.

Mate Dock 2 svojevrsni je adapter koji će vaš pametni telefon pretvoriti u punokrvno desktop računalo. Naravno, nije riječ o Windows okruženju, no nije niti daleko od toga. Zapravo, sve skupa podsjeća na svojevrsni spoja Windowsa i Androida. Zbunjeni? Nema razloga za to. Dakle, ako posjedujete Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 ili P20 Pro, njihovim povezivanjem na majušni Mate Dock 2 i spajanjem adaptera na monitor ili televizor, dobivamo veliko sučelje sa svim aplikacijama koje imamo na telefonu.

Mate Dock 2 ima USB-C priključak (kabel) koji priključujemo na telefon, USB ulaz s prednje strane, dok su sa stražnje strane USB-C ulaz te VGA i HDMI izlazi. U prednji USB preporučljivo je spojiti miš i tipkovnicu. Ovo možemo učiniti lako ako imamo bežični set gdje ćemo s jednim USB prijamnikom dobiti i miš i tipkovnicu na jednom USB ulazu, i to bežično povezane :wink:

Ako se pitate čemu USB-C ulaz, na njega možete povezati napajanje ako je baterija telefona pri kraju, a ako nije na USB-C možete povezati i OTG flash memorije pa i njega možete koristiti kao memorijsko proširenje.

Povezivanje s televizorom ili monitorom izvodimo preko VGA ili HDMI priključaka. Potonji je upravo koristio vaš autor, a zgodno je što njime prenosimo odmah i zvuk. I to je to, spremni ste za rad!

Kada sve skupa povežete telefon će vam ponuditi rad u takozvanom desktop načinu, a onda stiže i prikaz na monitor ili TV. Sučelje nudi izbornik start, taskbar, desktop s ikonicama – sve ono što očekujemo od računala. Rad na ovakvom načinu je sličan kao na računalu i zapravo, kao da nema nikakve veze s telefonom. Miš i tipkovnicu koristimo za snalaženje, pokretanje aplikacija, tipkanje, sve kao i inače na računalu. Osjećaj korištenja je zaista fenomenalan, pa ako se spremate na godišnji odmor i putovanje na more, možda s Mate Dock 2 možete laptop ostaviti doma. Hotelski TV i vaš telefon bit će sve što vam treba za javiti se, odgovoriti na email, ili obaviti nešto treće.

Veliku prednost za korištenje Mate Dock 2 vidimo i u dijeljenju sadržaja na veliki zaslon. Glazba, video zapisi, YouTube, Internet, sve je brzo i lako moguće podijeliti na velikom zaslonu. Osim toga, poželite li se zaigrati, nema problema – igre jednako dobro rade i na velikom zaslonu. Ako ste punokrvni igrač, tada na Mate Dock 2 možete spojiti gamepad i imati kontrole kao na konzoli.

Ovo su neke od ideja kako primijeniti Mate Dock 2, a ako vi imate neku od ideja – slobodno navedite u komentarima.

Ako ste se ikada pitali čemu sva ta snaga kojom obiluju top modeli iz Huaweija, evo pravog odgovora na to – potencijal je u Mate Dock 2.

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

2

Komentari

 • DudumDudum

  Zar to sve ne mogu i bez Dock-a, na Mate 10PRO?

  0
 • dajac59dajac59

  ja imam mate 10 lite i gdje ima taj dock za kupiti i cijena

  davor dajac

  0
 • dajac59dajac59

  ma sad vidim da mi je to bespotrebno,imam smart tv i povežem se bežićno sa tv i sve odrađujem,uzalud lovu bacati

  davor dajac

  0
 • speks12speks12
  > @dajac59 said:
  > ma sad vidim da mi je to bespotrebno,imam smart tv i povežem se bežićno sa tv i sve odrađujem,uzalud lovu bacati

  Nije bespotrebno,zapravo vama možda je...ali u realnosti,uz mate dock 2 i uređaj tipa mate 10 pro il mate 20 pro koji imaju desktop mode,praktički zamjenjuješ kučni pc il laptop...što je zgodna stvar...
  Bežično povezivanje s tvom nije isto što i desktop mode...
  0
 • speks12speks12
  > @Dudum said:
  > Zar to sve ne mogu i bez Dock-a, na Mate 10PRO?

  Možeš ali ako imaš kabal usb-c na hdmi koji to podržava da prebacuje i sliku i zvuk.
  0
 • BosanceroBosancero
  > @speks12 said:
  > > @dajac59 said:
  > > ma sad vidim da mi je to bespotrebno,imam smart tv i povežem se bežićno sa tv i sve odrađujem,uzalud lovu bacati
  >
  > Nije bespotrebno,zapravo vama možda je...ali u realnosti,uz mate dock 2 i uređaj tipa mate 10 pro il mate 20 pro koji imaju desktop mode,praktički zamjenjuješ kučni pc il laptop...što je zgodna stvar...
  > Bežično povezivanje s tvom nije isto što i desktop mode...

  Zar nije receno da Mate 20 ima bežični desktop mode?
  0
 • speks12speks12
  > @Bosancero said:
  > > @speks12 said:
  > > > @dajac59 said:
  > > > ma sad vidim da mi je to bespotrebno,imam smart tv i povežem se bežićno sa tv i sve odrađujem,uzalud lovu bacati
  > >
  > > Nije bespotrebno,zapravo vama možda je...ali u realnosti,uz mate dock 2 i uređaj tipa mate 10 pro il mate 20 pro koji imaju desktop mode,praktički zamjenjuješ kučni pc il laptop...što je zgodna stvar...
  > > Bežično povezivanje s tvom nije isto što i desktop mode...
  >
  > Zar nije receno da Mate 20 ima bežični desktop mode?

  Može,isprobao,ali realno nije mi isto,zašto?
  Jer ima određeni lag...zaštekavanje...a preko mate dock 2 nema👍
  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Bok svima,

  Kako ste i sami uspjeli doći do nekog zaključka, Mate Dock 2 ima itekako smisla jer za veliki broj korisnika može zamijeniti računalo :smile:
  Osim toga, i sam način uporabe je vrlo sličan računalu jer na Mate Dock 2 možete priključiti, recimo bežični miš i tipkovnicu, ili gamepad za igranje igara. Osim toga, moguće je i simulatno puniti telefon i koristiti ga u PC načinu. Stoga, ako planirate vaš Huawei koristiti na ovaj način, Mate Dock 2 je prava stvar :smile:

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0
 • BosanceroBosancero
  Pa i na mob mozemo prikljuciti bezicni mis i tipkovnicu ako se ne varam.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited Prosinac 2018

  @Bosancero said:
  Pa i na mob mozemo prikljuciti bezicni mis i tipkovnicu ako se ne varam.

  Naravno, postoji i ta mogućnost, ali Mate Dock 2 donosi ove mogućnosti na elegantan i jednostavan način :wink:

  Lijep pozdrav,
  Marin
  Huawei Forum tim

  0