Pravila o kolačićima

Ova web stranica koristi kolačiće za bolji doživljaj, značajke društvenih medija i analizu prometa. Dajete pristanak na naše kolačiće ako nastavite koristiti ovu web stranicu. Saznajte više o pravilima o kolačićima ovdje
Potvrdi

Kako se riješiti aplikacija koje ne koristimo?

Aplikacije su nešto što naš telefon čini pravi alatom za bezbrojne mogućnosti. Prije aplikacija i mogućnosti njihove instalacije, malo je toga bilo što smo mogli raditi s našim telefonima, no dolaskom novih telefona i aplikacija uz njih, mogućnosti telefona su doslovce eksplodirale.

Postoji gomila aplikacija koje stižu s telefonom, a još je veći i spisak onih koje s vremenom instaliramo. Međutim u tom moru jednom shvatimo kako možda i ne trebamo sve njih. Brisanjem takvih aplikacija i onih koje stižu instalirane povećavate performanse telefona i oslobađate internu memoriju.

Kako ukloniti aplikacije?

Aplikacije je vrlo lako ukloniti klikom na Postavke vašeg telefona, potom na Aplikacije i obavijesti, a potom na Aplikacije. Ovdje će nam se pojaviti lista svih aplikacija koje imamo na telefonu. Sada nam preostaje zadatak proći kroz sve aplikacije te ako uočimo neku koju više ne koristimo i smatramo je nepotrebnom, dovoljno je kliknuti na nju te u sljedećem koraku kliknuti na Deinstaliraj. Ovim korakom brišemo aplikaciju i oslobađamo prostor našeg telefona, a ujedno i podižemo performanse.

Što je „Bloatware“?

Bloatware je termin za aplikacije koje stižu tvornički s telefonom. Često su to aplikacije za koje proizvođač procjeni da bi nam mogle biti od koristi, a ponekad tu ima i komercijalnih aplikacija s ograničenim funkcijama. Svega tu ima, a često nam dosta toga nije potrebno. Postupak uklanjanja ovih aplikacija često je djelomično omogućen, odnosno, provodimo iste korake kao i pri brisanju aplikacija, samo što ovdje u zadnjem koraku nećemo imati Deinstaliraj, nego Onemogući. Stoga, iako će aplikacija i dalje biti na telefonu, više je nećemo vidjeti i neće nam zauzimati resurse telefona u vidu performansi.

Brišete li vi redovito aplikacije s telefon?

Lijep pozdrav,
Marin
Huawei Forum tim

0